Idag åkte jag till tullgarn slott att träffa Gudrun och träna lite Nosework på ny plats , vi fick ihop 5 sökområden som kunde vara lite spännande , mina hundar fick gå 4 sök medans Gibzon fick 5 sök . ja Matte hon tänkte verkligen till….. och bestämde att det inte ska vara så uppenbara gömmor…. för det märks på hundarna att människan som gömmer har ett specifikt sätt att tänka på men idag så skulle jag röra till det lite för hundarna ….. dom va jätte nogranna och nosade av sakerna fram och tillbaka men så otroligt att dom missar doften på vissa ställen , har dom inte slagit på nosen eller går doften åt något helt annat håll eller va det svårare med lagerblad än eukalyptus ….. tyvärr höll vi ju inte reda på vart vilken doft satt någonstanns …..
för att gå igenom mina hundars så va Kajsa försten ut , hon jobbar hela tiden och slarvar lite eller kanske så att dom va svåra men hon redde ut och hittade alla gömmoroch verkligen levererar och jobbar
Mossa är så speedad när hon kommer ut och hon vill så mycket , snabbt och slarvigt som vanligt ….. första området så kan jag ju säga att den första markeringen va en huvudrörelse i farten där doften va …… både Gudrun och jag såg den men Mossa gick vidare och jag låssades inte förstå , för hade man inte vetat var doften va då hade man inte sett markeringen. hon hittade dock alla dofterna på första området och jag fick tjata lite tydliga markeringar , andra området så va det samma lika för speedad och fördåliga markeringar för att jag verkligen ska fatta henne ….. så vi tjata lite markeringar även här …. sedan kom 3 området , då har hon redan sökt 5 dofter , då börjar Mossa gå in i jobb och här kommer dom riktiga markeringarna fram och hon visar tydligt att hon hittat , hon står kvar och det blir jätte bra ….. även sista området så sätter hon markeringarna super snyggt …. men då tror jag att hon går runt och kollar av miljön första varvet och sedan jobbar hon , hon hittade alla dofter .
så har vi den duktiga pojken som absolut inte är duktig just nu…. han gick ut och nosade och gick igenom första området och sa att han va klar ….. och då fick jag påminna honom att nosa och då nosa han halvhjärtat och han gick in med en attityd att han skulle spela clown, så han hitta väl dofterna i första området och det andra området så där lite halvhjärtat som han gör nu , jag påminde honom om jobb och på det 3 :de området så gick han bara upp utan att nosa och spexa så där blev det slut och han fick gå till bilen utan belöning ….. lite jobbigt att kliva av ett sök men , han har helt fel attityd i hans arbetsvilja ….. så även i lydnaden och rallyn , spexa och leka är ingen bra känsla för då går han inte in i koncentration och jobb tänk. alltid ska man lära sig något nytt …… kanske ska vi se till att rigga området ….. ta en ordentlig promenad och sedan sätta i bilen och ut och jobba ….. istället för att vi avslutade med en promenad ihop ….. saker att tänka på hela tiden……