Idag åkte vi ner till Maria och tränade nosework….. idag grottade vi ner oss i starter och uthållighet och fin sök. Kajsa fick ett typ klass 2 sök och det va nästan hela altanen , 3 sidor av huset plus altanen det va 8 gömmor utlagda som jag inte visste vart dom låg , Maria sa , nu ska vi se hur många gömmor ni hittar , då vaknade tävlingsmänniskan i mig smiley så jag började söka med Kajsa och så räknade jag , tror Maria blev lite förvånad över min sinnesnärvaro då jag sa 4 st högt och fortsatte söka….. Kajsa hittade 5 st av 8 tycker jag va riktigt bra smiley , 2 st förstår jag att vi missade för matte missade att se till att Kajsa började att söka direkt efter hon hittat en gömma .
sedan fick vi testa tegelväggen , den va skojig och faktiskt inga problem men dock så måste matte lära sig starten , hur man pekar och vart man vill att dom ska söka jätte nöjd med Kajsas insatts mattes kunde varit bättre speciellt planering av sök och att bestämma när hon skall ta över och bestämma ….. men som sagt för mig rimmar inte att jag ska bestämma hur jag vill söka och sedan om hunden vill något annat så ska hunden få gå dit och sedan fortsätta efter min plan det funkar liksom inte riktigt för mig , med träning blir jag bättre hoppas jag …… ser fram emot nästa vecka